---- Information om Corona/Covid-19 ----

Våra Tjänster

HYRA KOSTYM – PRODUKTION

Uthyrning för långfilm, tv, teater och reklam är vår specialitet. Vårt sortiment sträcker sig från medeltid till nu och hos oss finner du även värmekläder, klädhästar, steamers, galgar och annat som underlättar för din produktion. Vid behov kan du anlita våra kostymörer för utplock och assistans på location.
Du kan även låta tillverka kostym eller själv hyra en plats i vår syateljé eller något av våra projektrum under pågående produktion. Som kostymtecknare är du dessutom välkommen att ta del av vårt referensbibliotek med böcker, tidskrifter och sömnadsmönster.
LÄS MER >>

HYRA KOSTYM – MASKERAD & FEST

Som privatperson är du mer än välkommen att hyra kostym hos oss, vare sig du är bjuden på Halloweenfest, 70-talspartaj eller 1700-talsbal. Vi har 1600 kvadratmeter kostymer uppdelade i epok; från medeltid till nu samt en mängd dräkter i kategorierna fantasi och maskerad. Sortimentet är till största delen från olika scen- och filmproduktioner och under ett besök hos oss kan du kombinera ihop din egen kostymering. Du har också möjlighet att boka en kostymör som går med och hjälper dig att sätta ihop och prova ut din utstyrsel.
Vi tar emot tidsbokade besök, vardagar 08 -15:30. Boka din tid på telefon 08-505 334 60. Hyrperioden är 7 dagar och kostnaden baserar sig på vilka plagg och accessoarer du valt, minimum 220 kronor och max 1500 kronor per kostymering och person. Det går även bra att mot avgift reservera en kostym i upp till tre veckor innan du behöver den. Vill du boka en kostymör kostar det 350/timme.
Vi har även presentkort som du kan köpas för valfri summa och användas till kostymhyra men också en utökad upplevelse med professionell styling inför fotografering, fest, event eller annan tilldragelse.
Betalning sker med kort eller swish (ej Amex eller Diners) Få inspiration till din maskeraddräkt >>
LÄS MER >>

HYRA KOSTYM – EVENT

Klä gäster och personal till ert nästa event – vi erbjuder eventbolag och företag som anordnar sina egna festligheter att hyra accessoarper eller hela kostymeringar för olika teman. Cowboys, 1700-tal, ABBA eller The Great Gatsby – endast er fantasi sätter gränser. Ni kan också anlita våra kostymörer för utplock, kostymprov och som påklädare på plats under eventets gång.
LÄS MER >>
SKICKA INTRESSEFÖRFRÅGAN >>

Intresseanmälan

Önskas kostymör för utplock & utprovning av kostym inför event?

Önskas kostymör för assistans på plats under event?

Kontaktperson

HYRA PROJEKTPLATS

Våra lokaler rymmer fem mask- och kostymloger av olika storlek där produktioner kan hyra in sig för både långfilm och kortare reklamprojekt. De större rummen passar även utmärkt för repetitioner och kollationeringar. Utöver det har vi ett färgningsutrymme och ett antal platser i vår syateljé.
För mindre kostymprov kan stylister och kostymtecknare boka tid i de mindre provrummen mot en kostnad av 120 kr exklusive moms per skådespelare och dag, beroende på platstillgång. Denna kostnad debiteras ej vid hyra av projektrum. Kontakta oss på kostym@independentkostym för priser och mer info om våra olika rum.
LÄS MER >>

TILLVERKA KOSTYM

I vår syateljé tillverkar vi kostym till alla typer av produktioner. Det är också möjligt för produktioner att själva hyra in sig i ateljén och i vårt färgningsutrymme.
SKICKA INTRESSEFÖRFRÅGAN >>

Intresseanmälan

Kontaktperson

ANLITA KOSTYMÖR

Våra kostymörer har bred erfarenhet inom yrket och kan anlitas vid allt ifrån större projekt för film, stillbild, event och utställningar till mindre utplock, kostymprov samt assistans på location.
Våra kostymörer är ansvariga för det hedersvärda uppdraget att med jämna mellanrum under året ställa ut kostym från både bioaktuella och äldre svenska filmer i Filmhuset på Gärdet i Stockholm.
LÄS MER >>

STUDIEBESÖK

Nyfiken på att se vårt 1600 kvm stora kostymförråd och veta mer om oss? Vi erbjuder guidade rundvandringar då vi visar upp vårt sortiment med blandade godbitar och berättar om vår verksamhet. För att alla ska kunna tillgodogöra sig informationen rekommenderar vi att ni inte är fler än 10 personer. Rundvandringen varar ca 45 minuter och den som därefter har lust att stanna kvar och prova kostymer får gärna göra det! Studiebesöket kostar 1750 ink moms. För bokning kontakta amanda@independentkostym.se